SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudik/Björkberg IBK
Välkommen till
Föreningen

Organisationen H/B IBK 2022/23

Styrelsen 

Ordförande - Christian Evelén

Sekreterare - Jenny Wallin

Kassör - Ulrik Larsson

Ledamot - Göran Bergshem
Ledamot - Per Löfgren
Ledamot - Elin Svensk

Suppleant - Charlotte Björke
Suppleant - Magnus Petterson

 

Kansli

Kanslichef - Vanja Englund

 

Valberedning 

Vakant

 

Revisor  

..........

 

Sponsorgruppen

Ansvarig - ..........

Ledamot - ..........

Ledamot - ..........

Ledamot - ..........

 

Sportgruppen

Ansvarig - ..........

Herr

Ledamot - ..........

Ledamot - ..........

Dam

Ledamot - ..........

Ledamot - ..........

Ledamot - ..........

 

Arrangemangsgruppen

Ansvarig - ..........

Kioskansvarig -  ..........

Matchvärd Herr - ..........

Matchvärd Dam - ..........

 

Ungdomsgruppen

Ansvarig -  ..........
Samt representant från:
H4 - ..........

Dam B - ..........

F 16 GUD - ..........

P 07 - ..........

P 08-09 - ..........

F 09-11 - ..........
P 10-11 - ..........
P 12-13 - ..........

P 14-15 - ..........

F 12-14 - ..........

P/F 16-18 - ..........

 

Sociala medier

Jonas Holmberg

 

Webbsändningar

Filip Styrman

Hudik/Björkberg IBK verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsidé
Föreningen ska bedriva en verksamhet som på alla nivåer utvecklar människor både fysiskt och psykiskt i en positiv miljö. Föreningen ska ha viljan, förmågan och modet att ständigt utvecklas. Spelarna skall tillsammans med ledarna ta egna initiativ så att laget tillsammans går framåt i utvecklingen. De ska även ha ett gemensamt ansvar inom laget, där alla är lika värda.


Vi skall sträva efter att bygga upp en stark ungdomsverksamhet för att de i framtiden ska kunna spela i våra representationslag. Vi ska satsa på en breddverksamhet bland våra flick- och pojklag. När vi kommer upp i junioråldrarna börjar vi med elittänkande. Detta för att de ska anpassas till våra representationslag. Vi ska också ge våra ledare, tränare och domare kontinuerlig utbildning. Detta sker både internt och externt. Föreningen ska vara en organisation där alla våra medlemmar känner sig trygga och känner en stor gemenskap med varandra. Alla barn och ungdomar som vill komma till Hudik/Björkberg IBK för att träna och spela innebandy ska ges den möjligheten.


Mål och visioner
Hudik/Björkberg IBK ska ha en ungdomsverksamhet som på pojksidan sträcker sig från minst 6 år upp till 18 år. Efter 18 års ålder ingår man i föreningen representationslag. På flicksidan så bedrivs en ungdomsverksamhet som sträcker sig från 6 år upp till minst 16 år. Efter 16 års ålder ingår man med fördel i föreningen representationslag.


För representationslagen så gäller att på herrsidan vill vi ha ett etablerat lag på så hög nivå som möjligt men minst Allsvenskan. På damsidan så är ambitionen att fortsätta producera spelare för högre serier men vi ska ändå sikta på att etablera oss i allsvenskan.
Vi ska vara en förening som är lockande att tillhöra, både som spelare och ledare.
 
Innebandyverksamheten

Här följer en beskrivning av hur verksamheten ska bedrivas i respektive lag. Den behandlar vilka krav och förhållningsregler som gäller för de aktiva i sektionen. Den ska vara vägledande för såväl ledare som spelare.


Ledare
Som ledare inom Hudik/Björkberg IBK ska man vara medveten om föreningens mål och värderingar. Ledarna ska också vara en god representant för föreningen utanför sitt arbete i klubben. Deras främsta arbetsuppgifter är att:

 • Utveckla våra spelare både fysiskt och mentalt.
 • Behandla alla spelare lika.
 • Ställa krav på spelarna såsom disciplin, ordning och reda.
 • Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang.
 • Agera sportsligt mot motståndarlag, domare och funktionärer.
 • Följa de instruktioner som gäller för laget.
 • Att aldrig dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens kläder.


Spelarna
Som spelare inom Hudik/Björkbergs IBK ställs det krav på att visa klubbkänsla och ställa upp för varandra inom föreningen. Alla förväntas uppträda på ett representativt sätt vid gemensamma aktiviteter och när spelaren bär föreningens klubbkläder.


Spelare i föreningen har ansvar för att:

 • Visa ödmjukhet på och utanför planen.
 • Visa vilja och engagemang för laget under träning och match.
 • Följa de regler som sätts upp inom laget
 • Ställa upp under arbeten och arrangemang som anordnas för resp. lag eller föreningen.
 • Agera sportsligt mot domare, motståndare och funktionärer.
 • Spelare i seniorlagen ska uppträda som en förebild för de yngre spelarna i föreningen.
 • Betala sina avgifter i tid t.ex. medlemsavgift och olika lotterier.
 • Aldrig dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens kläder.

Ungdomslagen
Ungdomsverksamheten ska i första hand aktivera ungdomarna och erbjuda en meningsfull fritidsysselsättning. De grundläggande innebandykraven ska läras ut för att ungdomarna senare ska utvecklas till kompetenta spelare. För de allra yngsta åldrarna ska det vara mera lek än allvar. Det skall skapas ett bestående intresse för innebandyn. För de äldre ska det ställas större krav på utbildningen. De ska anpassa för att så småningom förberedas för juniorlagen.


Målsättningen i ungdomsverksamheten är att utveckla spelarnas sociala förmåga och känsla att tillhöra en grupp samt att fungera däri. Man ska undvika utslagning tills man når juniorlagsålder. Alla spelarna ska verka som goda representanter för föreningen vid de tillfällen då klubben representeras.


Träningen ska vara grundläggande såsom teknik, skott, passningsspel samt målvaktsträning. Taktiska termer läggs in efterhand. Det är också viktigt att det blir en allsidig träning för att undvika förslitningsskador i framtiden.


Seniorlagen
Seniorlagen är också sektionens representationslag. De ska bedriva en träning som är utvecklande för individen och laget. Spelarna och ledarna tar tillsammans fram målsättningar för lagets säsong. Träningen ska planeras och bedrivas av de ansvariga ledarna så att laget utvecklas mot de uppsatta målen. Säsongen 2018/2019 kommer klubbens herrlag spela i Allsvenskan Norra och damlaget kommer spela i Allsvenskan Norra/Östra.

 
SOCIALA MEDIER
VÅRA SPONSORER