Djurgårdens IF IBS4 - 5Hudik/Björkberg IBK

Serie:Herrar Allsvenskan Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Vinst mot Djurgården
2017-10-08 10:45
Hudik/Björkberg vänder hem med tre nya pinnar efter en uddamålsseger borta mot Djurgården. Jakob Jonsson blev dagens H/B-hjälte.
Det blev till slut en seger för Hudik/Björkberg mot Djurgården, men den satt hårt inne. Matchen börjar i ett lugnt tempo och efter första perioden leder Djurgården med 3-1.

I mittenperioden utspelar det sig ett ställningskrig där Djurgården skapar några chanser som Simon Bergström räddar. I slutet av den perioden skulle bortakaptenen Kristoffer Asp presentera sig för de 124 personer som satt på läktaren i Eriksdalshallen. Han drar iväg två stenhårda handledsskott inom loppet av 90 sekunder och matchen står helt plötsligt 3-3 när vi går till pausvila.

Sex minuter in i tredje perioden tar vi ledningen för första gången i matchen. Alexander Hallvars Persson tar tillvara på en retur och lägger in bollen mellan benen på DIF-målvakten Andreas Beckius. Därefter kvitterar Djurgården via en av banans bästa spelare, Daniel Thorsson, som från backplats drar på ett mäktigt skott till 4-4.
Matchen avgörs med fem minuter kvar via ett klassiskt samarbete mellan Viktor Jansson och Jakob Jonsson där den sistnämnda lägger bollen under målvakten från dålig vinkel.

- Djurgården avslutar matchen i spel sex mot fem efter att ha tagit ut sin målvakt men det krävs mer än så för att skjuta igenom vår försvarsuppställning. En svår bortamatch, men vi åker hem med tre poäng. Tre poäng som är viktiga i vår kamp om att nå en topp fyra-plats när serien summeras i mars, säger tränaren Hans Edström.

Nästa match spelas på onsdag klockan 19.00, då Gävle GIK kommer på besök! Länsderby på Håstaholmen alltså!