Hudik/Björkberg kammar noll
2017-10-14 21:07
Att Strängnäs skulle bli en tuff motståndare stod klart redan på förhand. De blev dock för tuffa. Slutresultatet skrivs till 10-4 efter att de gjort ett ryck i den sista perioden som H/B inte kunde svara på.

Hans Edströms ord efter matchen:
Det var en stor kontrastskillnad idag jämfört med våra tidigare fyra matcher. Vi har tidigare varit stabila i defensiven men idag är vi inte tillräckligt ödmjuka inför uppgiften. När vi jobbar hårt gör vi inte det tillsammans och då slutar det med en förlust mot ett för dagen bättre Strängnäs. Vi ger oss själva chansen i tredje perioden via ett mål av Koffe Asp, då avståndet bara är ett mål. Därefter följer dock ett par sämre ingripanden och på tre minuter har de ryck ifrån till ett tremålsöverläge, 7-4. När vi summerar 60 minuters spel så har Strängnäs dragit iväg ytterligare till 10-4.

Målen för H/B gjordes av Andreas Lindqvist, Oskar Fahlberg, Jakob Jonsson och Kristoffer Asp.

Nästa vecka kommer Salems IF på besök. Matchen spelas klockan 15:00, lördagen den 21 oktober och sänds som vanligt av HBTV.
Toppmöte i Strängnäs
2017-10-13 15:20
Strängnäs - H/B, 14 okt, 16:00.
Snabba ryck! Imorgon är det dags för match igen efter 7-5-segern i länsderbyt mot Gävle GIK i onsdags. Strängnäs IBK står för motståndet. Strängnäs har exakt samma facit när det gäller vunna/förlorade matcher såhär långt i serien och parkerar på en fjärdeplats, strax under Hudik/Björkberg. H/B-tränaren Hans Edströms tankar inför matchen:

Ännu ett sent avgörande senast mot Gävle GIK. Vad är det som gör att ni är så starka i den sista perioden?
Vi känner oss starka när det är dags att matcherna ska avgöras, både mentalt och fysiskt. Vi har låtit våra bästa spelare för dagen få mer speltid på slutet, något som slagit väl ut så långt.

Det måste kännas skönt att samarbetet mellan Jakob Jonsson och Viktor Jansson fungerar så extremt bra redan såhär tidigt på säsongen.
Förväntningarna på både Jakob och Viktor är alltid höga då jag ser de båda tillhöra det övre skiktet av spetskompetens i Allsvenskan. Men precis som du säger så har de funnit en bra kemi tillsammans med övriga i deras femma.

Strängnäs har öppnat serien på liknande sätt som H/B och ligger på samma poäng. Hur går tankarna inför denna drabbning?
Vi åker till Strängnäs för att vinna tre poäng. Strängnäs har liksom Hudik börjat serien bra och det brukar alltid vara svängiga och riktiga publikmatcher. Vi har tidigare säsonger borta mot Strängnäs varit nära att gå ikapp deras ledning men i morgon så tänkte jag att Strängnäs ska få jaga ett kvitteringsmål och inte riktigt lyckas.

Det återstår att se om Hans Edström får som han vill. Matchen tekas igång imorgon klockan 16:00 i Thomas Arena, Strängnäs.

Matchen sänds LIVE på Strängnäs IBK:s Facebook-sida:
Referat: Hudik/Björkberg IBK - Gävle GIK
Herrarna segrade i derbyt!
2017-10-12 09:03
Lillördag och publikfest på Håstaholmen. Att H/B vann bidrog såklart också till den magiska atmosfär som infann sig på Håstaholmen igårkväll.
Gävle GIK öppnade derbyt starkt och ledde efter första perioden med 0-1. Några minuter in i andra perioden skulle de också dubbla på den ledningen innan hemmalaget vände på steken på endast fem minuter efter att hela förstakedjan (Jonsson, Jansson, Hallvars) gjort varsitt mål. Gävle kvitterade innan mittenperioden var slut och vi går in i sista akten vid ställningen 3-3.
Efter två tidiga mål vardera i början av den tredje perioden klev de fram, spelarna som är född för att avgöra dessa matcher. Viktor Jansson och Jacke Jonsson gjorde tre snabba mål (två resp. ett) i slutet av matchen och matchen var avgjord. Hudik-bekantingen Jesper Lundgrens reducering med elva sekunder kvar var bara av akademisk betydelse.

Den för dagen kokande hemmapubliken fick vända hemåt med ett leende på läpparna efter denna 7-5-seger mot Gävle GIK.

Sammandrag:

Nästa match för H/B spelas borta mot Strängnäs IBK nu på lördag, 14 oktober klockan 16:00.
DERBYDAGS!!!
2017-10-10 14:20
Veckomatch och dags för årets första länsderby när Gävle GIK kommer på besök på Håstaholmen på onsdagskvällen.
Gävle GIK kommer till Hudiksvall med två förluster och en seger i ryggen medan hemmalaget Hudik/Björkberg står på en förlust och två vinster.
Fixstjärnan Jakob Jonsson, spelaren som annars brukar lägga de matchavgörande passningarna, har gjort det matchavgörande målet i båda H/Bs vinstmatcher.
Ett snack med Hudik/Björkbergs trepoängs-fixare hittar ni nedan.

Hur känns formen på Jacke Jonsson?
Formen känns bättre och bättre. Jag har väl gjort en godkänd inledning på säsongen men jag kräver mycket mer av mig själv!

Två matchvinnande mål från dig de senaste två matcherna efter pass från Viktor Jansson. Vad är det som gör att ni fungerar så bra ihop?
Ja precis, alltid roligt att avgöra matcher. Vi har spelat med varandra i flera år så vi hittar varandra i sömnen. Vi tänker innebandy likadant och vill gärna lira fin innebandy. Sen är vi vinnarskallar båda två och oftast när det ska avgöras brukar vi kliva fram så det är roligt att vi har gjort det nu. Hoppas att det fortsätter.

Vad är skillnaden med årets H/B jämfört med fjolårets upplaga? Vad är det som talar för att det blir en högre tabellplacering?
Skillnaden är väl att alla har fått ett år till i ryggsäcken och att vi har spetsat truppen med klasspelarna Koffe och Simon. Känns som vi är ett mycket stabilare lag än tidigare år. Har vi en bra dag kan vi slå alla lag i serien. Spetsen är vass.

Förlust i båda matcherna mot Gävle förra säsongen. Men hur slutar säsongens första derby?
Säsongens första derby slutar med en 6-4-viktoria till oss!!

Hudik/Björkberg IBK - Gävle GIK
Onsdag 11 oktober
19:00

Ni som inte kan vara på plats för att se Jakob Jonsson och co. kan även se den LIVE via HBTV. Länken har ni här nedan:

Referat: Djurgårdens IF IBS - Hudik/Björkberg IBK
Vinst mot Djurgården
2017-10-08 10:45
Hudik/Björkberg vänder hem med tre nya pinnar efter en uddamålsseger borta mot Djurgården. Jakob Jonsson blev dagens H/B-hjälte.
Inför-snack med formstarke Jesper Wiklund
2017-10-06 09:00
Jesper Wiklund.
Till helgen väntar bortamatch mot Djurgårdens IF IBS i Allsvenskan Norra för Hudik/Björkberg. Djurgården har av många tippats som favoriter att ta hem denna serie. De åkte dock på ett rejält bakslag senast när nykomlingen och lokalkonkurrenten från Stockholm, FBI Tullinge, vann med 11-7 och kommer vara rejält revanschsugna när de tar sig an Hudik/Björkberg på lördag.
Inför förra veckans vinstmatch mot Täby (7-5) tog vi ett snack med Olle Pettersson. Han fick sedan äran att välja intervjuoffer inför matchen mot Djurgården. Han valde Jesper Wiklund, med motiveringen att han har sett hetast ut på träningarna under veckan.

Enligt Olle Pettersson är du en av de spelare som sett allra hetast ut på träningarna denna vecka. Hur är formen på Jesper Wiklund inför helgens match mot Djurgården?
Formen känns mycket bra efter helgens vinst. Bra fart och hyfsad kvalité från min sida. Jag har inte riktigt kommit upp i Olles nivå, men det är nästintill omöjligt.

Seriefavoriterna Djurgården kommer vara revanschsugna eftersom de förlorade mot nykomlingen FBI Tullinge senast. Hur ska ni göra för att rå på "Stockholms Stolthet"?
Ja, de åkte på en chockerande förlust senast. Vi ska spela "bortaspel". Vi ska ha en tät defensiv och vara riktigt jobbiga att möta, det blir vårt framgångsrecept på lördag.

Två mål i förra helgen från din klubba. Hur många kan vi förvänta oss i Eriksdalshallen på lördag?
Jag sätter ett, på friläge. Jag har redan sumpat en del, så det är dags att sätta dit ett.

Vad slutar matchen?
Sätter vi defensiven blir det en rolig lördag. Vi vinner med 5-3.

Djurgårdens IF IBS - Hudik/Björkberg IBK
Lördag 7 oktober
15:00
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hudik/Björkberg IBK, 18/10 09:21 
Hudik/Björkberg IBK, 13/10 17:50 
Hudik/Björkberg IBK, 09/10 12:12 
Hudik/Björkberg IBK, 27/09 09:36 
Hudik/Björkberg IBK, 24/09 15:52 
 
TWITTER
FACEBOOK
Stort tack till våra sponsorer!