Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Hudik/Björkberg IBK!
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Genom att bli medlem godkänner du att vi får använda dina personuppgifter till de ändamål som finns angivna i vår integritetspolicy enligt EU.s dataskyddsförordning (GDPR). Den och mer information om den hittar du här: http://www.hbibk.nu/dokument/?ID=58236
HelaHudikloppet
2019-10-21 10:44
Vi i Hudik/Björkberg tackar www.helahudikloppet.se
och er som valde oss som er förening!


Damer
Referat: Fränsta IK - Hudik/Björkberg IBK
Komfortabel premiärseger
2019-10-19 15:43, Damer
Under lördagen ställde vi upp oss för tekning för första gången denna seriesäsong., när vi gästade Fränsta Sporthall.
Det blev en säker vinst mot Fränsta med 6-2, där Linnea Brolin gjorde hälften av målen.

Vi ses nästa vecka när hemmapremiären spelas mot IBK Härnösand, lördag kl. 13:00.
Damer
Äntligen premiär!
2019-10-18 14:15, Damer
Under lördagen är det äntligen seriepremiär för vårt damlag när man ställs mot Fränsta IK borta. Eftersom vår premiär blev uppskjuten en vecka i och med att Bollnäs drog sig ur så har alla lag sin premiärmatch, utom H/B. För Fränstas del blev det förlust med 10-6 i premiären mot Vattjoms IK. Vi får se upp med bland andra lagkaptenen Jennie Israelsson och Clara Högbom som blev poängstarkast i Fränsta med tre poäng vardera.

Läget i vårt lag då? Vi har kollat med tränare Anton Ericsson inför premiären.
- Läget i laget känns bra, vi ser framsteg för varje träning som går med det nya spelsystemet och allt som hör därtill, det känns som att vi kommer närmare vårt mål. Oturligt nog har vi några sjuka och skadade (däribland Melina Sundström och Ida Olofsson som är skadade från ifjol). I övrigt är vi laddade och taggade för en ny säsong, säger Anton och berättar hur han ser tillbaka på försäsongen.

- Försäsongen har varit lärorik på många olika sätt, vi har mött några tuffa motstånd, men ser ändå positivt tillbaka trots förluster och oavgjorda resultat. Vi tar med oss att vår idé och vårt sätt att leda laget börjar falla på plats mer och mer för varje match och vi känner oss tryggare i våra roller, dels spelare och ledare.

Lovande ord från Anton, som tillsammans med den (ibland) spelande tränaren Josefina Parling ska styra skutan denna säsong.

Fränsta IK - Hudik/Björkberg IBK
19 oktober - 13:00
Herrar
Referat: Hudik/Björkberg IBK - Örnsköldsvik IBK
Vinst mot Övik - se målen!
2019-10-13 16:39, Herrar
Vi vinner mot Övik IBK med 9-6. Övik kämpade väl och höll jämna steg med oss målmässigt men när vi ryckte ifrån i slutminuterna orkade inte laget från Ångermanland resa sig.

Målen från matchen kan ni se här:
Herrar
Örnsköldsvik IBK kommer på besök
2019-10-11 14:36, Herrar
Efter storsegrarna mot Kiruna och Luleå under premiärhelgen fick vi det lite tuffare mot IBK Härnösand förra helgen, där vi segrade med 8-6.
- Härnösand som lag var inte så mycket bättre än premiärmotståndarna, men vi visade inte upp samma spel som i premiären hemma på Håstaholmen. En av anledningarna var att vi hade problem med deras golv, men det är givetvis
inte hela sanningen till prestationen.  Vi vinner fastän vi inte spelar på topp, säger Hudik/Björkberg-tränaren Peter Hermansson.

Anledningen till att vi tagit nio av nio poäng hittills är enligt Peter en blandning av olika saker.
- Vi försöker vara ett bollförande och snabbt spelande lag samt ha ett försvarsspel där man samarbetar och gärna tar ett skottäck, säger Peter.
H/B’s kännetecken har länge varit kontringsspelet och det var något som, enligt Peter, gjorde så att man vann matchen mot Härnösand förra helgen.

Örnsköldsvik kommer till Håstaholmen med två förluster (mot Härnösand och Gimonäs Umeå) och en vinst (mot Sundsvall Ung.) bakom sig. Vi får se om de kan rå på våra topptippade giganter i vår hemmaborg.

H/B - Örnsköldsvik IBK
12 oktober 16:00
Nyheter från våra lag
Herrar, 20/10 18:54 
Damer, 19/10 15:43 
Damer, 18/10 14:15 
Herrar, 13/10 16:39 
F 07-08, 11/10 19:22 
F 07-08, 11/10 19:21 
 
SOCIALA MEDIER
VÅRA SPONSORER