SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudik/Björkberg IBK
Välkommen till
Herrar Allsvenskan

Hudik/Björkberg IBK
7 - 5
Täby FC
Hudik/Björkberg IBK7 - 5Täby FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 15:00
Plats:Håstaholmen
Serie:Herrar Allsvenskan Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Seger mot Täby efter svängig match
2017-09-30 18:53
Årets första trepoängare är bärgad efter en stark 7-5-seger hemma på Håstaholmen mot Täby FC. Läs vad Hans Edström har att säga om matchen och se även höjdpunkter från drabbningen.
I denna andra omgång av Allsvenskan Norra ställdes Hudik/Björkberg IBK mot Täby FC. Ett Täby som stod på en poäng efter den första omgången, viltet var ett poäng mer än vad hemmalaget stod på.
Efter en första period som präglades av missade H/B-chanser gick man till pausvila vid ställning 2-2. Täby tog över kommandot i den andra perioden och skaffade sig ett bra läge inför tredje då de skaffade sig en 3-5-ledning att gå på. Detta efter att Hudik/Björkberg bland annat inte tagit vara på ett 5 mot 3-överläge i slutet av mittenperioden.
Hemmalaget vinner sedan period nummer tre med 4-0 efter att Jakob Jonsson gjort det matchvinnande 6-5-målet efter pass från Viktor Jansson. Jesper Wiklund drog i den sista spiken i Täby-kistan när han satte 7-5 med knappa tre minuter kvar.

Hans Edström om matchen som helhet:
Vi gör en jättebra förstaperiod. Om skärpan i avsluten hade funnits så hade vi stängt matchen redan där. Jag räknade till nio missade frilägen på första 11 minuterna! 
Andra perioden går emot oss rejält och Täby tar en välförtjänt ledning. 
Tredje perioden inleds med ett powerplay, något vi inte gjort bra tidigare i matchen, och där gör vi ett tidigt mål. Det målet ger laget energi och när vi summerar sista perioden så har vi vunnit den med 4-0. Bra spel och bra utdelning, rättvis seger då vi är bättre i två av tre perioder.

Ja, skillnaden mellan period två och tre var markant. Vad hände?
Vi började göra mål på våra chanser, energipåslaget var högt bland alla spelare, Simon spelade upp sig i mål och tog de skott som kom. Vi skulle bara vända matchen och ta tre poäng.

Sammandrag från matchen hittar ni HÄR

<< Tillbaka

 
 
SOCIALA MEDIER
VÅRA SPONSORER