SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudik/Björkberg IBK
Välkommen till
Damer Division 1

Hudik/Björkberg IBK
8 - 1
Timrå IBC
Hudik/Björkberg IBK8 - 1Timrå IBC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 oktober, 12:00
Plats:Håstaholmen
Serie:Damer Division 1   Tabell >>
Samling:11:00
Säker 8-1-seger mot Timrå IBC
2017-10-22 13:57
Hudik/Björkberg fortsätter imponera i Division 1 Västernorrland. Efter förra veckans 5-4 vinst i derbyt mot Bollnäs var det denna gång dags för Timrå IBC att bekänna färg. Hemmalaget H/B ägde stora delar av matchen och vann till slut med 8-1, detta efter en sistaperiod som slutade 5-1.
Pris som matchens spelare i denna match gick till målvakten Elin Rundgren. Läs hennes tankar om matchen och om säsongen i övrigt.

Klar seger med 8-1 och du blir matchens spelare. Vad har du att säga om matchen?
Jag tycker att vi verkligen spelade som ett lag hela matchen igenom. Vi peppade varandra och hade en positiv anda genom hela matchen. Alla hjälper till att täcka skott i försvar, både backar, centrar och forwards, vilket är superbra och det gör att vi inte släpper till många skott mot mig i målet. Sedan skapar vi väldigt många fina lägen där vi ser att det verkligen lönar sig att skjuta och gå på returer.

Var ni någon gång oroliga?
Jag skulle inte vilja påstå att vi var riktigt oroliga någon gång under matchen, men Timrå har några riktigt vassa spelare och kunde verkligen pressa upp laget några gånger vilket gjorde att våra backar blev lite fast bakom eget mål men jag tycker att vi löste dessa situationer väldigt bra med mycket snack spelare emellan. 

Att Hanna Ahlgren anslutit har inneburit ett defensivt lyft för er. Det måste kännas tryggt att ha en sådan välmeriterad spelare framför sig?
Ja men det gör det absolut. Det märks att Hanna har spelat länge och känner sig säker på sin position. Hon tar det säkra före det osäkra men är heller inte rädd för att våga kliva upp och utmana, vilket vi fick se resultat av på matchen när hon kliver upp och slår in 1-0 målet. Hanna kommer absolut vara en stor tillgång för vårt lag denna säsong.

Vad tror du om era chanser i år? Kommer ni nå en högre placering än fjolårets fjärdeplats?
Våra chanser för denna säsong ser riktigt bra ut tycker jag. Vi har tyvärr förlorat några spelare sedan förra säsongen men vi har även fått in några nya samt vissa som gör comeback så det känns riktigt bra. Vi är relativt bra med folk på träningarna så vi har god tid att spela ihop oss. Sedan tror jag att det är viktigt med bra sammanhållning i laget och vi har ju haft lite lagaktiviteter på sidan om träningarna vilket gör att vi lär känna varandra bättre och kan bli starkare tillsammans som lag. I år ska vi absolut vara med och fajtas om förstaplatsen i serien och förhoppningsvis få kvala till allsvenskan.

All statistisk information om matchen hittar ni här:

Nästa match spelas återigen hemma. Då mot Klockarbergets BK 2.
Fredag 3 november, matchstart 20:15.

<< Tillbaka

 
 
SOCIALA MEDIER
VÅRA SPONSORER