5-3 i powerplay!
Vinst i den tidiga seriefinalen mot Klockarberget med 5-3 :)
1:a perioden börjar med ett böljande spel fram och tillbaka.
Både Klockarberget och vi kör med en hög press och det syns också på spelet.
En hel del spelvändningar blir det för bägge lagen där vi är de som förvaltar våra chanser bäst.
1-0 kommer efter 2.50 när Carro Nilsson, med en fin passning, hittar en fristående Linnea Brolin.
11.37 in i perioden kvitterar Klockarberget på ett backskott som lite snöpligt hittar in.
2-1 gör vi efter 15.22 på nästan ett identiskt sätt som det första målet. Carro Nilsson slår en magnifik passning och hittar återigen en fristående Linnea Brolin.
Bytet efter så driver Melina Sundström bollen och slår en lysande passning till Ida Olofsson som trycker in bollen till 3-1. Skotten i första perioden 5-5.

2:a perioden har ungefär lika karaktär som den första men skillnaden är att Klockarberget är lite hetare än oss framför målet. Dom reducerar också till  2-3 efter 9.56 i en knepig situation där en av våra spelare får en klubba i huvudet och säckar ihop men spelet blir inte avblåst!!!!
Hur som helst så reducerar Klockarberget och vi har efter det några byten när vår frustration blir väldigt tydlig. Efter 10.42 får vi en utvisning som verkligen hänger i luften. Tur då att en Klockarberget spelare slår bollen rakt i gapet på Ida Olofsson som trycker sig fram längs sargen och viker in och drar målvakten och gör 4-2, alltså i boxplay.
19.59 reducerar dock Klockarberget till 3-4 och vi går till pausvila med 1 måls överläge. Skotten 6-7.

Inför 3:e perioden vill vi fortsätta spela aggressivt men inte gå lika högt med våra forwards. Vi är ganska säker på att vi kommer få våra chanser ändå när Klockarberget måste framåt i sina försök att kvittera. Tyvärr så missar vi de spelvändningar vi får och Klockarberget skapar många fina chanser. Vår fantastiska burväktare Nora Persson reder dock ut alla situationer med bravur. Räddar inte Nora så är hennes stolpar och ribba ivägen. 4-3 står sig länge in i period tre och när Klockarberget drar på sig en utvisning efter 16.17 känner vi att här får vi vår chans. Vi spelar tålmodigt och 40 sek in i PP spelet styr Lina Elving över bollen fint till Ida Olofsson som trycker in bollen via ryggen på en försvarare i Klockarberget. Avslutande 3 min täcker vi föredömligt bort alla skottförsök från Klockarberget och vi vinner matchen välförtjänt med 5-3. Skotten 4-7.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi spelar ett disciplinerat försvarsspel där vi endast släpper in 3 mål samtidigt som vi i anfallsspelet skapar tillräckligt många chanser framåt för att göra de mål som krävs. Många spelare var bra idag och i bakre leden dirigerar Lina Elving på ett föredömligt sätt. Kul också att se Hanna Forslin tillbaka på planen. På mitten täcker Emilia många skott idag och förtjänar beröm. Framåt är det just denna match Linnea Brolin, 2 st och Ida Olofsson, 3 st som gör målen, men det är skönt att veta att vi har många målskyttar i laget och nästa match kan det vara andra som kliver fram.

Carro Nilsson är den som blir vår "matchens lirare" och hon gör också ett gediget jobb hela matchen igenom med två magnifika passningar fram till Linnea Brolins två mål som kronan på verket.

Bra jobbat tjejer, nu laddar vi för bortamatch mot Bollnäs/Hertsjö lördag 29 oktober. :)