Serie:Herrar Allsvenskan Norra   Tabell >>
Samling:14:00
Vinst mot Granlo
2017-11-18 17:08
Inför 395 åskådare på Håstaholmen vinner vi "derbyt" mot Granlo med 7-5.

Första perioden är, liksom hela matchen, jämn och slutar 1-1 efter att Kristoffer Asp öppnat målskyttet mot sitt gamla lag. Granlos Johan Sundqvist kvitterar sedan innan pausvilan.

I andra perioden lyckas vi kvittera både en och två Granloledningar. Daniel Wester gör sin första match för H/B på fyra säsonger och lyckas smälla in en backhand till 2-2. Efter att Granlo återtagit ledningen gör Kristoffer Asp sitt andra mål för dagen när han, i power play, stänker upp ett stenhårt slagskott precis innan pausen.

I sista perioden lossnar matchen på riktigt och det bjuds på sex mål. H/B gör de två första via Olle Pettersson och Jakob Jonsson. Granlo reducerar strax efter Jackes 5-3-mål och kvitterar senare till 5-5 innan det var dags för Jakob Jonsson-show igen. Med drygt fyra minuter kvar av matchen blir han, som så ofta tidigare denna säsong, framspelad av Viktor Jansson och lättar in bollen snyggt bakom Granlo-målvakten Adam Hedin. Det sista målet är även det resultatet på ett samarbete mellan de två poängkungarna. Jacke får en passning längs högerkanten av Jansson och BÅGAR (ja, det är sant) in och sätter spiken i kistan.