Serie:Herrar Allsvenskan Norra   Tabell >>
Referat: Hudik/Björkberg IBK - KAIS Mora IF
Vinst i premiären - se målen
2018-09-22 19:14, Herrar
Hudik/Björkberg - KAIS Mora slutar 8-7.
- Jag är nöjd med tre poäng och att vi är igång, säger Thomas Stenlund.
Inför 520 förväntansfulla åskådare inleddes idag H/Bs fjärde raka allsvenska säsong. Motståndare för dagen var nykomlingarna KAIS Mora, laget som för bara några veckor sedan trodde att de skulle spela Division 1-innebandy denna säsong, innan de ersatte Umeå City IBK i Allsvenskan Norra.

Matchen började bra för H/B som tog ledningen med två bollar i början av matchen via Fredrik Linde och Alexander Hallvars-Persson. Efter KAIS Moras 2-1-reducering en bit in i perioden såg Alexander Hallvars-Persson till att H/B kunde gå till pausvila med en 3-1-ledning.
   I den andra perioden följdes lagen åt målmässigt och tvåmålsöverläget för hemmalaget var intakt efter två spelade perioder, 5-3.
   Hudik/Björkberg åkte på två rejäla kallduschar i början av den tredje perioden då KAIS Mora både fick reducera till 4-5 och kvittera till 5-5. H/Bs förstafemma växlade sedan upp och avgjorde matchen till hemmapublikens stora glädje. Premiären slutade 8-7 till H/B och tränaren Thomas Stenlund är såklart nöjd med tre poäng.
- Det viktigaste i en premiär är att ta tre poäng och ge oss själva en viss arbetsro. Jag är nöjd med att vi skapar mycket målchanser och kan göra åtta mål. Med lite bättre skärpa kunde vi gjort ett par till. Samtidigt är vi inte nöjda med att släppa in sju mål. KAIS Mora tar verkligen tillvara på våra bolltapp och matchen blir onödigt jämn målmässigt. Men återigen, jag är nöjd med tre poäng och att vi är igång, säger Hudik/Björkbergs nye tränare Thomas Stenlund.